Entuzjazm już minął

Entuzjazm już minął – 6. urodziny Fundacji Salony

11.02. od godziny 19:00 otwieramy wystawę i wspólnie świętujemy przy ul. Fabrycznej 13b w Zielonej Górze

wystawa będzie czynna do 25 marca.

Basia Bańda, Stefan Hanćkowiak, Michał Jankowski, Jarek Jeschke, Magdalena Kościańska, Aleksandra Kubiak, Marek Lalko, Feliks Marciniak, Tomasz Pastyrczyk, Karol Trębuła, Karolina Wiktor

Po 21:00 zagra DJ Hannah

Przez pierwsze lata działalności entuzjazm determinował nasze działania. Naszym głównym celem było przekraczanie barier, procedur administracyjnych, granic sztuki, wychodzenie poza mocno zdefiniowany obszar sztuki, działanie na pograniczu dziedzin, które było napędzane satysfakcją z osiąganych efektów, a także wiarą w sukces i powodzenie oraz z nadzieją na szybkie efekty, zmiany.

Po 6 latach działania opartego przede wszystkim na entuzjazmie nasza perspektywa ulega powolnym zmianom. Zapał nieco przygasa, choć nadal cenimy możliwość działania pozainstytucjalnego, spontanicznego, opartego na dobrej woli i zaangażowaniu. Już wiemy, że czasami przekraczanie barier i przełamywanie lodów może trwać trochę dłużej. Dystans do siebie i innych oraz zewnętrznych czynników jest nieodzowny. Uczymy się go z biegiem lat. Entuzjazm już minął, ale wciąż pozostaje nam energia, cenne doświadczenie, wspaniałe kontakty, dobra wola przyjaciół Fundacji, współpracowników, sporadycznie także grantodawców.

Nadal jesteśmy przekonani, że realizacja założonych celów jest możliwa. Z bagażem dotychczasowych doświadczeń, nieco większą wiedzą i bogatymi zasobami ludzkimi wchodzimy w kolejny etap działania. Już cieszymy się na to co przyniesie i na to czym będziemy mogli się z Wami podzielić. Tymczasem zapraszamy Was do wspólnego świętowania i dalszej współpracy. Do zobaczenia!