DWA ZETA – NOBODY CLUB

9.09. godzina 19
Fundacja Salony, ul. Fabryczna 13b, Zielona Góra
Wystawa czynna do 8.10.2017r.

NOBODY CLUB to klub powstały z myślą o wszystkich, dla których nie ma nadziei. Twoje dyplomy dumnie leżą w piwnicy, a wizja przyszłości jest mętna. O twoim obecnym statusie w najlepszym wypadku można powiedzieć, że jest elastyczny. Nie chodzisz do lekarza, bo nie masz ubezpieczenia. Dobrze wiesz, że rachunek ze szpitala będą opłacać jeszcze twoje wnuki. Nie figurujesz w żadnych statystykach. Umowa o pracę? Mało prawdopodobne.

Brzmi znajomo? To zapraszamy do grona klubowiczów NOBODY CLUB. Łączy nas chęć nieustannego regresu i poczucie bezradności w szarej strefie. W naszej społeczności nic nie oferujemy, nie próbujemy, nikogo nie cenimy. Jesteśmy bierni, biedni i z twarzy podobni do nikogo, nikomu niepotrzebni. U nas nie spotkacie się z nikim inspirującym i niczego się nie nauczycie.

NOBODY CLUB, czyli Klub Nikogo ma zaszczyt zaprosić wszystkich zainteresowanych na wieczorek zapoznawczy 9 września o godzinie 19:00. Spotkanie odbędzie się w Fundacji Salony przy ulicy Fabrycznej 13b w Zielonej Górze, piętro pierwsze. Na spotkanie zapraszają pomysłodawcy klubu duet DWA ZETA, czyli Karolina Zajączkowska i Zbiok Czajkowski. Podczas spotkania przewidziany będzie drobny poczęstunek.

DWA ZETA to Karolina Zajączkowska oraz Zbiok Czajkowski, duet artystyczny, przestrzeń do eksperymentu, ciało artystyczno-usługowe. Obszar zainteresowań Karoliny leży pomiędzy fotografią, narracją wizualną, politycznością, a teorią obrazu. Zbiok to malarz, ilustrator, popularyzator oraz jeden z najbardziej znanych polskich artystów z kręgu street art. DWA ZETA zajmuje się sztuką na styku, wykorzystując spectrum narzędzi właściwych kulturze popularnej, językowi reklamy czy polityce. Interesuje ich linia frontu między High i Lowbrow, Mieszkają w Warszawie, pracują na całym świecie od Nowego Jorku po New Dehli.

Wystawa dofinansowana przez Urząd Miasta Zielona Góra.